PwC wint voor tweede keer op rij ‘Audit Innovation of the Year’-award

informatiebeveiliging

PwC’s prototypetool GL.ai heeft de prestigieuze ‘Audit Innovation of the Year’-award van het International Accounting Bulletin gewonnen. Vorig jaar mocht PwC de prijs ook al in ontvangst nemen, toen voor haar data-auditingtool Halo.

GL.ai is een robot die met kunstmatige intelligentie in staat is miljarden verschillende gegevenspunten in seconden te analyseren bij het beoordelen van afwijkingen in grootboektransacties. Hoe vaker we GL.ai gebruiken, hoe slimmer de robot wordt. PwC ontwikkelde de tool samen met een toonaangevend AI-bedrijf in Silicon Valley, genaamd H2O.ai.

PwC is trots op de erkenning die de organisatie met deze prijs krijgt voor haar pionierswerk in de ontwikkeling van nieuwe audittechnologie. Ilja Linnemeijer, partner en technology leader van de accountantspraktijk van PwC: ‘GL.ai helpt auditteams razendsnel risico’s te identificeren en biedt unieke inzichten voor onze opdrachtgevers. Dit type innovatie is heel belangrijk, omdat we hiermee onze controles verdiepen en meer ruimte vrijmaken voor professionele oordeelsvorming.’

Het prototype van GL.ai wordt nu getest op audits in Canada, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. De doorontwikkelde versies worden daarna ook voor audits in Nederland beschikbaar.

De ‘Audit Innovation of the Year’-award wordt uitgereikt aan een organisatie die met een nieuw initiatief of een innovatieve aanpak de kwaliteit en efficiency van de accountantscontrole heeft weten te verbeteren. De jury let op aspecten als out-of-the-box-denken, verbeterde effectiviteit, nauwkeurigheid, klanttevredenheid en betrouwbaarheid, en als gevolg daarvan een betere kwaliteit van het controlewerk.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Ilja Linnemeijer.

Publicaties