Microsoft en PwC breiden samenwerking verder uit

Microsoft en PwC breiden hun huidige wereldwijde technologische alliantie verder uit. De samenwerking maakt het voor PwC mogelijk klanten nog beter te ondersteunen bij grootschalige (digitale) businesstransformaties waarbij Microsoft-technologie wordt ingezet. In de vernieuwde alliantie leggen partijen meer focus op grote klanten en op cloudification en digital trust.

Digitale transformatie

De digitale revolutie brengt disruptie in sectoren, organisaties, producten en diensten. PwC adviseert en begeleidt organisaties in deze transformatieprocessen – van strategie tot executie. Speerpunten zijn de digitale werkplek, cybersecurity, data-analyse en cloud computing. Die sluiten nauw aan bij de Microsoft-producten op dat vlak, zoals Microsoft Azure, Microsoft Dynamics365, Microsoft Office 365 en Microsoft Power BI. PwC zal ook gebruikmaken van Cortana Intelligence, Azure IoT Suite en de cybersecurity-producten van Microsoft.

Cloud

‘De samenwerking tussen Microsoft en PwC slaat een brug tussen de strategische uitdagingen van de klant en de technologische oplossingen die daarvoor voorhanden zijn’, zegt Wim Hutten, partner bij PwC en verantwoordelijk voor de samenwerking op transformatiegebied met Microsoft. ‘Omgekeerd kunnen de oplossingen van Microsoft worden ingezet voor het realiseren van strategische kansen op het gebied van digitalisering die onze consultants bij hun klanten signaleren.’

Een voorbeeld is het ondersteunen van klanten die hun data naar de cloud willen brengen. Waar Microsoft zorgt voor cloudoplossingen, kan PwC helpen de informatiebeveiliging op een passend niveau in de cultuur, structuur, processen en systemen van de organisatie te borgen.

Publicaties