Zonnepanelen populair door salderingsregeling

De regeling die bezitters van zonnepanelen de mogelijkheid biedt om aan het net teruggeleverde stroom af te trekken van hun stroomrekening, is een groot succes. Sinds deze zogeheten salderingsregeling in 2011 nog eens aanzienlijk werd verbeterd, is de hoeveelheid zonnepanelen op particuliere daken dertien maal zo groot geworden.

Dat blijkt uit een evaluatie die in opdracht van minister Kamp van Economische Zaken is opgesteld door PwC. Onder meer De Volkskrant en De Telegraaf besteedt vandaag aandacht aan de evaluatie. PwC-expert en mede-opsteller van het rapport Paul Nillessen was gisteren ook te horen op BNR Nieuwsradio.

De opmars van het zonnepaneel is nog lang niet ten einde, zegt Nillesen in De Volkskrant. In 2011 stond 95 megawatt aan zonnepanelen opgesteld bij particulieren en kleine bedrijven, eind 2015 was dat 1251 megawatt. Zodra de zon schijnt, leveren die evenveel stroom als twee gascentrales. Dankzij die zonnepanelen werd in 2015 679 miljoen kilo CO2 minder uitgestoten. Dat is 0,5 procent van de totale uitstoot.

Wilt u meer informatie over de salderingsregeling of over duurzame energie? Neem dan contact op met Paul Nillesen of Niels Muller.

Publicaties