Wagenpark PwC in 2025 CO2-neutraal

Het wagenpark van PwC moet over acht jaar CO2-neutraal zijn. Met speciale maatregelen stimuleert het accountants- en advieskantoor zijn medewerkers om auto’s te leasen die rijden op elektriciteit, biogas of waterstof. Momenteel is ruim dertien procent van het wagenpark van PwC elektrisch of hybride plug-in.

PwC wilt in 2030 volledig circulair zijn. ‘Door ons wagenpark in 2025 CO2-neutraal te hebben, kunnen we daarin een belangrijke stap nemen’, aldus bestuurslid Michael de Ridder.

Vraag naar elektrische auto’s neemt toe

Van de 3100 leaseauto’s bij PwC rijdt nu ruim dertien procent volledig of deels op elektriciteit. In 2014 was dat nog geen procent. Van de auto’s die nu in bestelling zijn, is 44 procent volledig elektrisch. ‘De vraag naar elektrische auto’s neemt dus fors toe, mede door de stimuleringsmaatregelen die PwC heeft genomen’, zegt De Ridder.

Bonussysteem voor elektrische auto’s

Zo kunnen elk jaar honderd PwC’ers hun auto met fossiele brandstof boetevrij inruilen voor een volledig elektrische auto. Daarnaast hanteert PwC een bonussysteem waardoor volledig elektrische auto’s aantrekkelijker worden om te leasen.

Naheffing en beperkte brandstofvergoeding

PwC’ers met een leaseauto die op benzine of diesel rijdt, krijgen elk jaar een nacalculatie. De gereden kilometers worden dan afgezet tegen het nettobrandstofverbruik. Als daaruit volgt dat de berijder niet zuinig genoeg heeft gereden, krijgt hij of zij een naheffing. Rijders van hybride modellen krijgen een beperkte brandstofvergoeding, zodat zij worden gestimuleerd zoveel mogelijk op elektriciteit te rijden. Als zij dat te weinig doen, ontvangen ze ook een naheffing.

Maatregelen duurzame mobiliteit PwC op een rij:

  • We hebben een maximaal CO2-emissieniveau vastgesteld voor nieuwe leaseauto’s.
  • We stimuleren het gebruik van elektrische auto’s door jaarlijks honderd (fossiele-brandstof)auto’s boetevrij om te ruilen voor elektrische auto’s.
  • We hebben preferred supplier-contracten met elektrische taxi’s voor de kantoren in Amsterdam en Rotterdam.
  • Voor korte afstanden stimuleren we treinreizen in plaats van vliegen.
  • We hebben een carpool-app opgezet in samenwerking met Toogether om samen reizen gemakkelijker te maken.
  • We breiden het netwerk van laadpalen op verschillende kantoorlocaties steeds verder uit.

In ons jaarbericht vindt u meer informatie over onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.

Publicaties