Goed jaar voor PwC in Nederland

PwC heeft een goed jaar achter de rug. In het gebroken boekjaar 2016-2017 zag het accountants- en advieskantoor de omzet met drie procent stijgen naar 767 miljoen euro. De winst nam toe van 142,3 miljoen naar 151,2 miljoen euro.

PwC publiceerde vandaag haar jaarbericht en transparantieverslag. In een terugblik op het afgelopen jaar focust bestuursvoorzitter Peter van Mierlo vooral op het transformatieproces dat PwC doormaakt om een purposegeleide en waardengedreven organisatie te worden. ‘Dat is essentieel voor het herstellen van het maatschappelijke vertrouwen in onze sector. Tegelijkertijd constateren we dat we er nog niet zijn en dat het sneller moet.’

Sterkste groei

In de marktsegmenten Financial Services (+18%), Transport & Logistiek (+20%) en Technologie, Media en Telecom (+8%) was de groei het grootst. De klanttevredenheid bleef met een waardering van 8,1 vrijwel gelijk.

Diversiteit

PwC streeft ernaar diversiteit binnen de organisatie verder te vergroten. Circa een derde van de dit jaar benoemde nieuwe partners en directors is vrouw. Bijna vijftig procent van de nieuwe collega’s is vrouw.

Lees meer over onze resultaten in ons jaarbericht.

Publicaties