Alle belastingtarieven voor 2017 op een rij

Het Belastingplan 2017 is aangenomen en de definitieve belastingtarieven en -cijfers zijn vastgesteld. Dit kan gevolgen hebben voor u als particulier of voor uw organisatie. Dit is dus een belangrijk moment om uw fiscale koers verder te bepalen. Daarom krijgt u – in vervolg op onze eerdere informatie rondom Prinsjesdag – een compleet overzicht voor 2017.

Overzicht belastingtarieven en -cijfers
Op onze datacard vindt u alle definitieve belastingtarieven en -cijfers voor 2016 en 2017 in een handzaam overzicht.

Overzicht maatregelen
Op onze speciale Belastingplan website hebben we alle aangenomen fiscale maatregelen uit het pakket Belastingplan 2017 voor u op een rij gezet. Het voorstel om de aftrek voor rijksmonumenten en scholing af te schaffen vindt u daar niet terug, dat is aangehouden. Mogelijk komt de afschaffing alsnog in 2018. Het voorstel om het pensioen in eigen beheer uit te faseren is nog niet aangenomen, omdat de regering het voorstel zal aanpassen.

Contact
Heeft u meer vragen over de inhoud van het Belastingplan 2017, of over de belastingtarieven en -cijfers voor 2017? Neem dan contact op met uw PwC adviseur, die helpt u graag verder. U kunt ook contact opnemen met Pjotr Anthoni (+31 88 792 30 85).

Publicaties